Min bakgrund

Ibland kan det vara till hjälp att få lite bakgrundsfakta, när man ska välja terapeut. Här berättare jag lite om min bakgrund, eller resa, till det jag gör i min verksamhet idag. 

Jag, Agneta ”Agge” Lovén, är född på Gotland 1956, flyttade till Linköping 1976 och bor sedan 2003 i Ängelholm.

I yngre dagar jobbade jag en del som ridinstruktör men under familjeåren som fritidsledare. Sedan 2001 arbetar jag på heltid som egen företagare inom friskvård.
Mina utbildningar: Fritidsledare, massageterapeut och en fil kand inom psykologi och pedagogik.
Friskvårdsutbildningar: Massageterapeut på Kroppsterapiskolan i Linköping 1994 – certifierad massör 2001; certifierad Neuromuskulär terapeut 2008; diplomerad Laserterapeut 2013 samt diplomerad lärare och terapeut inom MediYoga 2015.
Under åren har det blivit många kortare fortbildningskurser på massageområdet till exempel i undersökningsmetodik och behandling, rehab och hemträning, triggerpunkter och stretching och myofascial release samt den längre inom Neuromuskulär terapi (250 tim). Senaste tillskottet(okt 19), en 5-dagars workshop inom Deep Tissue Massage och Myofascial Release.
Tre bilder av Agge; Gotland, massage och yoga

Min behandlingsprofil

Jag företräder en behandlingsinriktad (medicinsk) massage, därav namnet massageterapi (terapi = behandling). Genom fortbildning inom Neromuskulär terapi och egenstudier kan jag erbjuda behandling vid mer specifika besvär i kroppens rörelseapparat. Behandlingen utformas utifrån de förutsättningar som föreligger. Jag kan till exempel undersöka kroppshållningen, muskulära obalanser, rörelseomfång och vid behov göra ortopediska tester för att försöka ta reda på vad smärtan härrör ifrån och hur den bäst kan behandlas. Behandling med Neuromuskulär terapi ger ofta omgående lindring och förbättrad funktion.

Som komplement vid behandling använder jag laserterapi. Det har blivit ett värdefullt tillskott i min ”verktygslåda”. Laserterapin är ett smärtfritt och synnerligen effektivt behandlingsalternativ.

Under våren 2013 utbildade jag mig till instruktör och i dec -15 fick jag mitt diplom som lärare och terapeut inom MediYoga. Jag erbjuder såväl klasser som löper terminsvis som enskilda sessioner. Verksamheten är godkänd för FaR (Friskvård på recept)

fyra bilder med massageterapi, laserterapi och yoga

Om företaget

Företaget startade 2001 i Linköping och har under hela tiden drivits av Agneta Lovén. Verksamheten består av kroppsbehandlingar i form av massage- och laserterapi med fokus på smärta, värk och nedsatt rörlighet i muskler och leder samt MediYoga, en terapeutisk yoga för friskvård och personlig utvecklingjag

Sedan 2015 finns verksamheten på Gasverksgatan 27C vid Nya Torg i Ängelholm.