Massageterapi för muskelhälsa

Behandling eller förebyggande?

Vid massageterapi, behandlande massage, använder jag mig av Neuromuskulär terapi(NMT), som är en avancerad form av massageterapi för behandling av olika problem i rörelseapparaten (muskler och leder). Syftet är att skapa muskulär balans som ger bättre förutsättningar för kroppens självläkande förmåga. Resultatet är oftast omgående smärtlindring och ökad funktion.

Vid förebyggande massage eller vid massage för allmänt välbefinnandeutgår jag från en mer traditionell klassisk massage men använder även tekniker från Neuromuskulär terapi vid behov. Massagen kan vara relativt kraftfull men inkännande. Den ökar bland annat blodcirkulationen, rensar ut slaggprodukter, mjukar upp muskulaturen och ger avspänning. 

För vem passar det här?

De flesta kunder som kommer till mig med någon typ av besvär. Det kan vara alltifrån att man är stel och öm i muskulaturen efter lång tids överbelastning till akuta besvär i rygg, nacke eller axlar. Sedan kommer även kunder som vill ha massage i förebyggande syfte, alltså för att slippa få besvär (klokt) och kunder som vill göra det för det allmänna välbefinnandets skull. Många som först har kommit med besvär fortsätter att gå mer eller mindre regelbundet efter att de blivit besvärsfria för att underhålla kroppen i förebyggande syfte eller för att det helt enkelt känns bra.

Behandlingen utformas efter de förutsättningar som gäller. Vid specifika problem blir behandlingen givetvis inte likadan som vid en massage för allmänt välbefinnande. Jag gör enkelt uttryckt det jag bedömer behövs utifrån förutsättningarna. Bedömningen baseras undersökning, tester, kunskap, erfarenhet och intuition. 

0431 12880

agge@agges.se