Massageterapi

för bättre muskelhälsa

Massageterapi eller klassisk massage?

I min behandlingsmeny finns ingen tjänst som heter ”svensk klassisk massage” eller ”klassisk massage”, som de flesta andra massörer har. Varför, kan man då fråga sig.

Jag har valt bort den benämningen därför att den inte beskriver det jag gör. Även om den klassiska massagen finns som grundsten för mina behandlingar, använder jag som massageterapeut ofta andra metoder som är mer inriktade på behandling och vill lyfta fram just det.  Då jag har en längre fortbildning inom Neuromuskulär terapi/NMT, spelar den metoden en viktig roll i mina behandlingar. Så gör även Art Riggs Deep tissue Massage med fokus på fascia/bindväv, såväl som andra internationellt erkända mjukvävnadsspecialister som Tom Myers,och Robert Schleip.

Kroppsterapeuterna, definierar klassisk massage och massageterapi så här:

”Massör/Massageterapeut. Inom massage arbetar man med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler). Inom detta yrkesområde krävs fördjupade kunskaper, färdigheter och kompetenser bland annat i massage och muskeltöjningar. En massör arbetar både i friskvårdande och förebyggande syfte med att förebygga muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle.  En massageterapeut arbetar även med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.En massageterapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar oftast ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder.”