Behandlingsmeny

I behandlingsmenyn får du en kort presentation av behandlingarna inom massageterapi och laserterapi och vad de kostar. Om den korta beskrivningen i behandlingsmenyn inte räcker till kan du gå in på respektive sida för mer information. 

Viktigt 2021 för dig som beställer friskvård genom Benify friskvårdsportal (t ex ”Fördel Ängelholm”): From och med juli-21 kan du fortfarande boka behandling men du måste betala på plats och sedan skicka in ditt kvitto.

Eftersom det finns massage och massörer i många varianter är det inte alltid så lätt att veta vad man ska välja. Då jag har specialiserat mig på behandling kan du välja massageterapi, laserterapi, en kombination av dem eller en specifik antistress-behandling efter dina behov. Se vad som passar dig bäst i behandlingsmenyn och boka sedan tid. När du klickar på ”boka tid” kommer du till Bokadirekts nätbokning. 

I alla behandlingstider ingår hälsodeklaration och anamnes (vid första besöket) samt undersökning och eventuella ortopediska tester vid behov. 

Man måste inte ha ont för att boka en behandling hos mig, men har du det är det ett klokt val.

Ring eller maila om du behöver mer information

Det här är den behandling du väljer vid första besöket när du har ont/besvär av något slag. Då behöver man mer tid. Det gäller också när det är flera olika besvärsområden. Efter en inledande undersökning utgör Massageterapi/NMT grunden. Dessutom använder jag terapeutisk laser vid behov och önskemål för att skapa bästa möjliga förutsättningar för reparerande processer.  

Det här kombinationen av massageterapi/NMT och terapeutisk laser ger optimala förutsättningar för återhämtning och läkning. De båda behandlingsmetoderna understödjer varandra och ger bra resultat. Den används därför i första hand vid smärta och särskilda tillstånd. Särskilt lämpligt är det till exempel vid inflammationer i muskelfästen och senor.

Obs 35 min bara som uppföljning eller enligt överenskommelse. Kan ej bokas online efter 1/10-21.

Det här är den optimala förebyggande friskvårdsmassagen när du vill upprätthålla en god muskulär hälsa. Grunden  behandlingen är Massageterapi. Då används mer eller mindre djupgående massagetekniker för att återställa muskulär balans och skapa förutsättningar för kroppen självläkande processer. Vid specifika besvär, väljer du kombibehandling.

Laserterapi är en smärtfri och effektiv behandlingsform som understödjer kroppens egna reparationsmekanismer och får dem att verka snabbare. Vid första besöket bokar du en kombibehandling, 45 eller 55 min, om inte annat är överenskommet. Därefter läggs en behandlingsplan som är beroende av problemets karaktär. Normalt 1-2 behandlingar/vecka under 2-6 veckor. 

För att få en djup avspänning i både kropp och sinne kombinerar jag här stilla beröring och lätt massage med djupandning. Resultatet blir en lugn, intuitiv behandling som ger optimal stressreducering. Särskilt lämplig är den för dig med hög stressnivå eller utmattning.

Det här är en  förebyggande friskvårdsmassage för att upprätthålla en god muskulär hälsa när du inte har specifika besvär.

Från och med 1/10-21 kan denna behandling bara bokas på plats eller per telefon av schematekniska skäl.

att välja i behandlingsmenyn

När du har ont rekommenderar jag i första hand en kombibehandling med Massage-och Laserterapi alternativt Massageterapi/NMT. Om du istället söker massage för en allmänt  välbefinnande väljer du Massageterapi eller Massage. Ren laserterapi används främst vid skador och inflammationer. Alla behandlingar läggs upp utifrån individuella behov och målsättning när vi ses. 

Massageterapi/NMT  och massage är helt manuella behandlingar, alltså ett rent hantverk. Vid Laserterapi använder man ett laserinstrument som skickar ljusenergi in i cellerna. Då får utmattade celler ny energi. 

OBS!om där osäker, välj den längd på behandlingen som du vill ha. Vi kan alltid diskutera vad som är lämpligast att göra i just ditt fall när du är på plats.

Du får en trygg säker behandling utifrån de etiska riktlinjer som medlemskapet mitt yrkesförbund Kroppsterapeuterna anger. Det finns även en patient- och ansvarsförsäkring.

Om du är intresserad av MediYoga eller Stresshantering behöver du ringa eller maila mig för intresseanmälan. Inför varje terminsstart brukar det finnas möjlighet att även boka MediYogan på nätet. 

0431 12880

agge@agges.se