Laserterapi

Smärtfri säker behandlingsform

Laserterapi är  en smärtfri och säker behandlingsform som  ger snabbare och effektivare läkning vid skadad vävnad. Särskilt lämplig är lasern vid behandling av inflammationer och skador av olika slag, alltifrån senfästen till ärrvävnad. Det är en behandling som även kan passa personer med känslig nacke, till exempel efter en whiplashskada. En annan positiv faktor är att de går att behandla skador med laser i ett mycket tidigt skede. Då är det ofta mindre lämpligt med massage i det primära skadeområdet. 

Laserterapi används antingen som enskild behandlingsmetod eller, som i mitt fall, ofta i kombination med massageterapi. Både vid laserterapi och massage aktiveras kroppens egen förmåga till reparation och självläkning. Kombinationen av laser och massage gör också att eventuellt underliggande muskulära orsaker till att skadan uppstått går att åtgärda. Det blir mer än en symtombehandling och behandlingen blir ännu effektivare. Läs mer om de olika behandlingsalternativen i behandlingsmenyn. Boka en kombibehandling 55 eller 45 min vid specifik smärta, inflammation och skada vid ditt första besök.

Lite längre ner på den här sidan kan du se exempel på vad som kan behandlas med laserterapi.

Optimal behandlingsinsats viktig vid laserterapi.

Vid laserbehandling stimuleras energiproduktionen i cellerna vilket påskyndar kroppens självläkning. Effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är därför omfattande. Lasrarna som jag använder kommer ifrån Svenska LaseragenturenDen här typen av lasrar har flera olika namn: terapeutisk laser, kall laser, low-level laser (LLLT). De skiljer sig från de lasrar som används inom kirurgin i flera avseenden framför allt i styrka och spridning av strålarna. 

Det gamla ordspråket ”för lite och för mycket skämmer allt”. gäller vid laserterapi.  För bästa resultat eftersträvar man ett optimalt behandlingsupplägg enligt de rekommendationer för respektive ”skada” som gäller. För enskild behandling med laser handlar det oftast om 1-2 gånger i veckan i 2-6 veckor. Själv upplever jag att behandlingarna blir ännu effektivare och ofta snabbare med en kombination av laser- och massageterapi.

När du bokar din första behandling bokar du en kombibehandling massage-och laserterapi (45 eller 55 min). Utifrån denna diskuterar vi sedan ett lämpligt upplägg för fortsättningen.

visar laserterapi för käke, handled och axel

Bra att veta

Vad kan behandlas?

Akuta skador, t ex: Rupturer (bristningar i muskler, senor och fascia); Stukningar

Överbelastningsskador, t ex: Hälseneinflammation; Hälsporre/Plantar fasciit; Carpaltunnelsyndrom; Ländryggsmärtor; Myoser; Piriformis syndrom; Seninflammation; Senskideinflammation; Bursit ; Löparknä; Epikondylit (t ex tennis/golfarmbåge); ”Musarm”

Kroniska tillstånd, t ex: Ledinflammation/Artrit, 
symtom efter whiplashskador; Artros/Osteoatrit

Andra tillstånd, t ex: Vissa hudproblem; sår; ärrvävnad; bihåleinflammation; brännsår; fettknöl; benbrott (förkortar läkningstiden); Senknutor

När ska man inte behandla?

Även om det är det en mycket säker behandlingsform finns det tillfällen då man ska vara försiktig eller inte behandla alls. 

  • Epileptiker – ej behandling över huvudet
  • Gravida – ej behandling över magen,
  • Hjärtsjuka – ej behandling över hjärtat (Det går bra att behandla att behandla personer med pacemaker)
  • Organtransplanterade
  • Cancer
 

 

070 2680512

agge@agges.se