MediYoga - Medicinsk Yoga

- verktyg för självläkning

 


Det är med tacksamhet  jag leder ett MediYogapass och får uppleva den frid som vilar i rummet när alla är i koncentrerad närvaro.

Det kan åska, blixtra och ösregna utanför fönstren, men i rummet råder en trygg stillhet.


I all MediYoga tränas rörlighet, balans och stabilitet i kropp och sinne. Det handlar mer om insidan än utsidan, mer om att må bra än att se bra ut.

Det en vardagsyoga för ”vanligt folk”, dvs oss alla. Man måste inte vara vig och man måste inte vara andligt engagerad men det underlättar att vara öppen för förändring.

Passen är anpassade så att även den med krämpor och besvär ska kunna deltaga. Ofta är det just därför man är där men det kan även vara för att hitta lugn och förnyad kraft inom sig.

Övningarna görs lugnt och inkännande där effekten förstärks av andnings- och koncentrationstekniker.

Träningen eftersträvar att skapa balans i autonoma (icke viljastyrda) nervsystemet, alltså mellan gas och broms. Eftersom det oftast gasas mycket i vardagen, bromsas det en hel del i passen. Genom att lära sig att hantera gas och broms kan man lättare hitta balansen. Aktiva andningstekniker i kombination med rörelse har visat sig vara en bra väg att gå.


MediYoga är ett kraftfullt redskap mot stress, utmattning och andra obalanser som är enkelt att använda.

MediYoga används som friskvård för bättre hälsa och allmänt välmående.

MediYoga används även terapeutiskt vid specifika besvär eller som kompletterande behandling vid vissa sjukdomstillstånd.

läs mer


vad betyder ”medicinsk” yoga


min yogaresa